Wastips

Wastips Lingerie

Wastips lingerie

Om lang te kunnen genieten van uw nieuwe BH is het natuurlijk van belang om er goed voor te zorgen. Lingerie blijft immers het langste mooi wanneer we ons aan het wasvoorschrift houden.

Meestal wordt geadviseerd de Bh op de hand te wassen. Het gevaar bij wassen op de hand is dat we snel geneigd zijn om te warm water te gebruiken! Ook gebruiken we bijna altijd te veel wasmiddel! De huidige wasmiddelen zijn super geconcentreerd, waardoor we voor een hele machine nog maar een klein beetje nodig hebben. Dat betekent dat we voor een handwassopje aan een paar kleine druppels genoeg hebben. Wasmiddel is gemaakt om het vuil los te weken van uw wasgoed, maar kan bij te lang contact ook de stoffen aantasten. Spoel uw BH daarom grondig uit wanneer u het met de hand gewassen heeft en laat uw BH zeker niet een nachtje in een sopje zitten! Kortom:

- Bij voorkeur dus handwas,
- niet te warm water,
- een heel klein beetje wasmiddel en goed uitspoelen.

Handwas is dus de beste optie voor uw BH, maar het is ook mogelijk om (voor eigen risico) ervoor te kiezen deze toch in de machine te wassen. Het risico van het wassen van beugelbh’s in de machine is dat de beugels uit de bh kunnen gaan en de wasmachine kunnen vernielen. Hiervoor is nooit de fabrikant aansprakelijk.

Tegenwoordig zitten er speciale programma’s op de machines die het mogelijk maken de bh’s toch in de machine te wassen, maar let dan even op de volgende punten:

- Gebruik altijd een wasnetje.
- Was op lage temperatuur (30°C).
- Doe de machine niet te vol.
- Gebruik een klein beetje fijnwasmiddel.
- Gebruik geen wolwasmiddel en wasverzachter.
- Breng de bh na het wassen weer goed in vorm, laat hem zo drogen en berg hem ook zo op in de kast.
- Droog de bh niet op de verwarming, in de directe zon of in de wasdroger.
- De elasthane vezels die zorg dragen voor de elasticiteit in de bh, kunnen het beste hun werk blijven doen wanneer ze goed schoongehouden worden.

Onze tip om altijd een goede bh te kunnen dragen: Eentje aan, één in de was en één in de kast!



Wastips badkleding

U wilt uw nieuwe badkleding natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden, dus is het van belang deze goed te behandelen. Chloor geeft verkleuringen en slijtage aan de stof. Zonnebrand (en vooral olie) kan vervelende vlekken geven en ook zweet kan uw badkleding behoorlijk tergen. En natuurlijk heeft zwemmen in natuurwater geen goede uitwerking op witte badkleding.

Wij hebben enkele onderhoudstips voor u, waardoor u zo lang mogelijk kunt genieten van uw badkleding.

Onderhoudstips

  1. Na gebruik goed uitwassen met handwarm water, niet uitwringen, maar liggend laten drogen.
  2. Badkleding niet vochtig opruimen. Zelfs al na één keer verkeerd wassen, is het mogelijk dat de lycra in uw badkleding is aangetast. Liefst wassen met fijnwasmiddel.
  3. Wast u uw badkleding toch in de wasmachine, gebruik dan een vloeibaar fijnwasmidddel en was op lage temperatuur (30°C). Was uw badgoed binnenstebuiten in een waszakje. Niet drogen in de droogtrommel!
  4. Shampoo, hoe geschikt ook voor het wassen van uw haar, bevat bestanddelen die de badkleding kan aantasten. Dus tijdens het dragen van uw badkleding geen shampoo gebruiken bij het wassen of uitspoelen van uw haar.
  5. Vochtige badkleding niet in een luchtdichte (plastic) tas meenemen.
  6. Chloorwater, zonnebrandmiddelen en/of zeewater kunnen felle kleuren en/of stoffen aantasten. Daarnaast is badkleding niet bestand tegen gebruik in sauna's, solaria, stoom- en bubbelbaden.
  7. Transpiratie is een zeer grote boosdoener voor de samenstelling van de stof; de zuren kunnen de elastische garens namelijk aantasten. Om die reden heeft een badpak langs de ruggengraat vaak de meeste slijtage. Ons advies: draag nooit lang achter elkaar dezelfde badkleding, wissel regelmatig van badkleding en was deze altijd na gebruik.
  8. Door contact met ruwe oppervlakten en/of bij het gebruik van glijbanen of watersluizen kan er schade aan uw badkleding ontstaan.
  9. Badmode is niet gemaakt voor de wekelijkse baantjes in het zwembad, gebruik hiervoor speciale chloorbestendige badkleding
  10. Witte badkleding is prachtig, maar de kans dat deze na de zomer nog zo mooi wit is kunnen wij niet garanderen.

Met deze tips hopen we dat u heel lang plezier heeft van uw nieuwe badkleding.